Ţi-am pregătit o reţetă light, perfectă pentru persoanele care au intoleranţă la gluten (sau boala celiacă). Glutenul este o substanţă proteică prezentă în boabele şi în făina cerealelor. Iar o anumită categorie a populaţiei lumii suferă de intoleranţă la această substanţă. Prepară şi tu câteva porţii de somon cu broccoli la tavă şi vei vedea cât este de delicios.

Ingrediente (2 porţii)

250 g broccoli
400 g cartofi
1 lămâie
250 g somon
5 g mărar verde
5 g hasmaţuchi verde, opţional
75 g smântână maturată (crème fraiche)
2 linguri apă
100 g caşcaval ras
½ lingură unt
sare
piper

Mod de preparare

Tai broccoli bucheţele, apoi umpli pe jumătate o oală mare cu apă sărată, laşi să dea în clocot şi apoi opăreşti broccoliul aproximativ 2-3 minute. Îl scurgi şi îl dai deoparte. Tai cartofii rondele subţiri şi îi opăreşti într-o oală cu apă sărată, la fel ca la broccoli, 5 minute.

Tai lămâia în două, storci zeama de la o jumătate, iar cealaltă jumătate o tai felii. Într-un bol , amesteci o parte din zeama de lămâie cu somonul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi tai carnea bucăţi mici. Toci măratul şi hasmaţuchiul.

Într-un bol mic, amesteci smântâna maturată, verdeaţa, zeama de lămâie rămasă şi apa şi omogenizezi până când obţii o cremă fină.

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi o tavă cu unt, aşezi feliile de cartofi şi condimentezi cu sare şi piper. Apoi aşezi un strat de somon şi broccoli, iar la final torni sosul de smântână şi presari caşcavalul ras. Dai tava la cuptor aproximativ 25-30 de minute, până se rumeneşte. Serveşti mâncarea caldă, alături de câteva felii de lămâie.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...