Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale

supa concentrata de pui jpeg

Ai întâlnit în multe reţete acest ingredient de bază pe care englezii îl numesc „stock“, însă Jamie Oliver ne oferă una dintre cele mai simple reţete pentru o supă concentrată de pui. Foloseşte-o ca bază pentru anumite mâncăruri, mai ales că poţi păstra această supă la frigider până la o săptămână.

Supă concentrată de pui – Ingrediente

2 cepe mari 1-2 bucăţi de praz 4 tije de ţelină 4 morcovi 1 căţel de usturoi 1 pui întreg de aproximaziv 1,7 kg 3-4 foi de dafin 3 crenguţe de tarhon, opţional 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt 1 linguriţă de boabe de piper negru sare, după gust

Supă concentrată de pui – Mod de preparare

Cureţi şi tai ceapa în două, apoi toci prazul, ţelina şi morcovii în bucăţi cât mai mari. Tai căţelul de usturoi în două, pe lăţimea sa.

Pui toate ingredientele într-o oală mare de ciorbă, cu un praf de sare, apoi le acoperi cu apă rece.

Pui vasul la fiert, la foc mediu, şi laşi apa să fiarbă până aproape de punctul în care dă în clocot. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic, iar cu o paletă iei spuma care se formează la suprafaţa apei.

Fierbi la foc mic aproape 1 oră sau până când vezi că, dacă înţepi puiul, iese o zeamă transparentă din carne.

Scoţi puiul întreg din oala de supă şi laşi în continuare să fiarbă lichidul fierbinte, care deja face bule, alte 40 de minute sau până când lichidul scade cu aproape o treime. Dacă vrei să adaugi mai multă savoare supei, desfaci carnea şi pui oasele înapoi în apă.

Strecori lichidul, apoi, după ce s-a răcit, poţi să păstrezi supa concentrată de pui la frigider, până la 7 zile.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Supă de cartofi cu şuncă

Supă de cartofi cu şuncă

Supă de pui cu tăiţei

Supă de pui cu tăiţei

Supă toscană cu carne picantă şi smântână FOTO

Supă toscană cu carne picantă şi smântână FOTO

Supă de sfeclă cu chefir FOTO

Supă de sfeclă cu chefir FOTO