Supă-cremă de mazăre cu usturoi verde

supă de mazăre cu usturoi verde jpeg

Bucură-te de o delicioasă supă-cremă de mazăre cu usturoi verde, foarte simplu de preparat şi extrem de sănătoasă.

  • Porții: 4
  • Timp total: 30 min

Ingrediente

2 legături de usturoi verde

4 linguri ulei

sare

piper negru măcinat

900 g mazăre curăţată

smântână, după gust

Mod de preparare

Tai usturoiul fin şi îl pui la călit în 2 linguri de ulei la foc mediu. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci des, până începe să se înmoaie. Adaugi 4 căni cu apă în cratiţă şi ţii pe foc până dă în clocot. Pui mazărea, reduci focul şi laşi să fiarbă uşor până când mazărea s-a înmuiat şi a devenit verde intens, circa 5 minute.

Laşi să se răcească uşor, apoi pasezi cu blenderul, adăugând celelalte 2 linguri cu ulei şi apă pentru a subţia, dacă  e nevoie, până devine o pastă. Strecori supa într-o cratiţă curată, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi o reîncălzeşti puţin înainte de servire. O serveşti cu puţină smântână deasupra, după gust.

Sursa: https://www.bonappetit.com/

https://www.bonappetit.com/