Bucură-te de o delicioasă supă-cremă de mazăre cu usturoi verde, foarte simplu de preparat şi extrem de sănătoasă.


  • Porții:4
  • Timp total:30 min
Ingrediente
2 legături de usturoi verde
4 linguri ulei
sare
piper negru măcinat
900 g mazăre curăţată
smântână, după gust
Mod de preparare

Tai usturoiul fin şi îl pui la călit în 2 linguri de ulei la foc mediu. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci des, până începe să se înmoaie. Adaugi 4 căni cu apă în cratiţă şi ţii pe foc până dă în clocot. Pui mazărea, reduci focul şi laşi să fiarbă uşor până când mazărea s-a înmuiat şi a devenit verde intens, circa 5 minute.

Laşi să se răcească uşor, apoi pasezi cu blenderul, adăugând celelalte 2 linguri cu ulei şi apă pentru a subţia, dacă  e nevoie, până devine o pastă. Strecori supa într-o cratiţă curată, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi o reîncălzeşti puţin înainte de servire. O serveşti cu puţină smântână deasupra, după gust.

Sursa: https://www.bonappetit.com/

 
Loading...
Evaluează articolul