Supă de cartofi, cremoasă şi aromată

supă de cartofi jpeg

Ingrediente

5 cartofi se mărime medie

1 ceapă medie

3 morcovi de mărime medie

1 ţelină de mărime medie

500 ml supă de pui

sare

piper

50 g unt

50 g făină

150 ml lapte

100 g smântână

Pentru servit: crutoane, bacon uşor prăjit, brânză cheddar răzuită, ceapă verde tocată mărunt

Mod de preparare

Pui la fiert cartofii, morcovii, ţelina şi ceapa la fiert în supa de pui. Laşi 40 de minute până când cartofii sunt fierţi.

Între timp, topeşti  untul şi adaugi în el făina şi laşi 1 minut amestecând constant. Adaugi laptele şi mai laşi până ce amestecul începe să facă bule.

Când cartofii au fiert, adaugi amestecul de lapte şi făină şi amesteci. Pui smântâna şi mixezi cât poţi de bine.

Pui supa în boluri şi deasupra adaugi, după gust, bacon, brânză cheddar şi ceapă verde tocată mărunt.