Supă cremă de dovleac cu muştar Dijon

supa crema de dovleac cu mustar 1 jpeg

E momentul să începem să ne pregătim cum se cuvine cu reţete de toamnă, iar această supă cremă de dovleac cu muştar Dijon este o idee minunată pentru această perioadă.

Supă cremă de dovleac cu muştar Dijon - Ingrediente:

600 de grame de dovleac curăţat şi tăiat cuburi 1 măr 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 morcovi 2 linguri de ulei 200 ml. smântână lichidă pentru gătit 2 linguri seminţe de dovleac sărate şi prăjite 1 foaie de dafin 3 linguriţe cu vârf de muştar Dijon sare şi piper opţional: un strop de chilli opţional: felii de pâine prăjită, frecată cu usturoi

Supă cremă de dovleac cu muştar Dijon - Mod de preparare:

1. Se curăţă şi se toacă ceapa peştişori. Morcovii se curăţă şi se taie rondele, usturoiul se zdrobeşte. Mărul se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie cuburi.

2. Se încinge uleiul şi se adaugă ceapa, morcovii şi usturoiul. Se presarş cu 1 linguriţă de sare şi se călesc până ce ceapa se înmoaie. Se adaugă mărul, dovleacul şi frunza de dafin. Se adaugă apa fierbinte cât să acopere totul. Se fierbe până ce se înmoaie bine morcovii.

3. Se trage cratiţa de pe foc, se scoate frunza de dafin, se adaugă muştarul şi smântâna lichidă şi se pasează totul cu blenderul. După gust, se adaugă sare şi piper şi, dacă vă place mai picant, un pic de chilli.

Se serveşte în boluri, garnisită cu câteva picaturi de ulei de dovleac sau de măsline şi presărată cu seminţele de dovleac prăjite, alături de felii de pâine prajită aromatizată cu usturoi.

Sursa

Sursa