De câte ori cumpăr ridichi din piaţă, mă gândesc că cel mai bine ar fi să le mănânc goale ori cu brânză. Nu m-am gândit niciodată că se poate face supă-cremă de ridichi, până să dau peste această reţetă.

Ingrediente (4-5 porţii)

4 legături frunze de ridichi de lună
4 cartofi
1-2 legături ceapă verde
sare
piper
1-2 linguri ulei
câteva fire pătrunjel
5 ridichi

Mod de preparare

Speli sub jet de apă frunzele de ridichi, apoi le tai. Cureţi şi tai ceapa verde. Încingi uleiul, adaugi ceapa verde şi când devine sticloasă pui cartofii, sare şi piper după gust, apoi torni 1 litru de apă.

După ce s-au fiert cartofii, adaugi frunzele de ridichi şi mai ţii pe foc până când se înmoaie şi ele. Pui legumele într-un blender şi le mixezi, adăugând din zeama în care au fiert atât cât vrei să-ţi iasă de groasă supa. O serveşti caldă, decorată cu pătrunjel tocat şi cu feliuţe de ridichi.

Loading...