Supele şi ciorbele sunt nelipsite din cultura gastronomică a oricărui popor. Acest preparat cu origini poloneze este deosebit de gustos şi merită încercat!

 

Ingrediente

300 g cârnaţi semiafumaţi

150 g bacon

4 cartofi

2 cepe

1 morcov

1 păstârnac

2 linguri ulei

200 g smântână fermentată

sare

4 ouă fierte, pentru servit

verdeaţă, pentru decor

 

Cureţi toate legumele şi le speli, mărunţeşti ceapa, tai morcovul şi păstârnacul, faci cuburi cartofii.

Tai baconul cubuleţe şi îl pui la prăjit în ulei, într-o oală. Când e uşor rumenit, adaugi legumele şi le căleşti împreună 5 minute. Torni apă cât să le acopere, pui capacul şi fierbi 20 de minute. Condimentezi cu sare, adaugi cârnaţii tăiaţi în bucăţi de 2 cm şi continui să fierbi 15-20 de minute, până ce supa scade şi devine mai groasă. 3

La final, stingi focul şi încorporezi smântâna. O serveşti cu ou fiert tare şi o decorezi cu verdeaţa preferată.

 

FOTO Shutterstock

Loading...