Lasă deoparte reţeta clasică de ciorbă de perişoare şi pregăteşte o super-masă de prânz sau de cină. Mai adaugi spanac, câteva mirodenii şi legume, iar totul este gata!

Ingrediente 

Pentru supă

  • 1 ceapă
  • 1 morcov 
  • ¼ ţelină
  • 1 ardei gras 
  • ½ păstârnac 
  • 500 g spanac
  • 800 ml supă de legume sau apă
  • 1 lingură ulei 
  • ½ legătură pătrunjel 
  • sare şi piper, după gust 

Pentru perişoare

  • 1 jumătate kg carne tocată, după preferinţă
  •  4 linguri orez bob lung
  • ½ legătură pătrunjel
  • 1 ceapă albă
  • 1 ou
  • 1 linguriţă coriandru uscat
  • 1 lingură praf de usturoi
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare 

Pentru supă, încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti, la foc mic, ceapa. Adaugi ardeiul gras tăiat julien, apoi morcovul, ţelina şi păstârnacul date prin răzătoarea mare. Cureţi de codiţe şi speli foarte bine frunzele de spanac pe care le vei adăuga în cratiţă, peste celelalte legume. Torni supa de legume sau apa, asezonezi cu sare şi piper după gust. Laşi supa să fiarbă, la foc domol, până prepari perişoarele. 

Pentru perişoare, pui într-un bol carnea tocată, orezul spălat în mai multe ape, pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt, oul crud, coriandrul, pudra de usturoi şi potriveşti de sare şi piper după gust. Cu palmele ude, formezi perişoarele. Le pui pe rând în supă. Laşi să fiarbă, cu totul, până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. 

La final, presari frunzele de pătrunjel. Decorezi cu caşcaval ras.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Ciorbă de spanac cu linte

 
Loading...