Supă de cartofi copţi

Supă de cartofi copţi jpeg

Ei bine, ai nimeri o reţetî inedită pentru că nici noi nu am auzit de ea până azi. Îţi lăsăm aici reţeta de supă de cartofi copţi care e gata în mai puţin de o oră şi nu costă mult. Am fugit că ni se răceşte în bol!

Supă de cartofi copţi

Ingrediente 6 porţii

  • 1,8 g cartofi russet, spălaţi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare
  • ½ linguriţă de piper
  • 1 ceapă, tăiată cubuleţe
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri unt
  • 30 g făină
  • 590 ml zeamă de supă de pui
  • 225 g cremă de brânză 

Pentru ornat:

  • branză rasă
  • bacon, prăjit şi tocat
  • arpagic proaspăt, tocat

Gustări din iaurt şi unt de arahide

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 220˚C.

Cartofii spălaţi se pun pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se presară ulei de măsline peste ei, sare şi piper. 

Se ia fiecare cartof în mână şi se freacă bine pentru ca uleiul, sarea şi piperul să îi acopere în întregime.

Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 40-50 de minute.

După ce s-au răcit, se curăţă şi se bat cartofii, apoi se pun deoparte.

Se încălzeşte uleiul într-o oală mare la foc mediu-mare.

Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Gătiţi până când devin translucide şi parfumate, aproximativ 5 minute.

Adăugaţi unt şi topiţi. Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumenesc uşor.

Se adaugă supa de pui şi crema de brânză. Se amestecă bine până se încorporează complet.

Adăugaţi piureul de cartofi copţi şi amestecaţi bine. Condimentează cu sare şi piper.

Puneţi supă de cartofi copţi în bol şi ornaţi cu brânză mărunţită, bacon şi arpagic. Poftă bună!

Mini-sendvişuri cu salam

Sursa