După ce vizitezi Franţa, rămâi cu amintiri şi cu locuri şi întâmplări în minte. Dar mai rămâi cu ceva: cu gusturi inconfundabile şi atrăgătoare de care te vei îndrăgosti pentru toată viaţa. Cum este această reţetă franţuzească de supă de linte, foarte simplu de preparat.

Supă de linte. Reţetă franţuzească - Ingrediente

150 bacon, tocat
1 ceapă, tocată
2 căţei usturoi, pisaţi
2 morcovi, tocaţi
½ tijă ţelinp, tocată
1 fir de praz, tocat
6 căni supă de pui sau de legume
1 cană linte
1 lingură oţet de vin roşu
2 linguriţe cimbru proaspăt
2 frunze de dafin
sare
piper
¼ cană pătrunjel tocat

Supă de linte. Reţetă franţuzească - Mod de preparare

Într-o oală rumeneşte baconul, la flacără iute. Adaugă ceapa şi las-o pe foc până se mai înmoaie. Adaugă usturoiul şi mai lasă un minut. Apoi, pune ţelina, prazul şi morcovii şi mai lasă 4-5 minute sau până se mai înmoaie.

Adaugă lintea, iar după două minute restul de ingrediente în afară de pătrunjel şi lasă să fiarbă. Dai focul potrivit, acoperi şi laşi 30 de minute. Când ai închis focul potriveşti de sare şi piper şi presari pătrunjel pe deasupra.

sursa: http://www.daringgourmet.com/

Mâncare de linte cu cârnaţi

Cea mai simplă reţetă de ciorbă de linte

Supă-cremă de morcovi şi linte

Loading...