În zilele în care ţi-ai propus să ţii post, poţi încerca această supă de linte şi spanac. Reţeta de post este extrem de simplă şi ai nevoie de supă de legume pentru a-i da un plus de gust. Iar aromele se vor combina într-un delicios preparat.

Supă de linte şi spanac. Reţetă de post - Ingrediente

1 ceapă
3 morcovi
4-5 căţei de usturoi
400 g linte uscată (verde sau maro)
400 g roşii tăiate cubuleţe (proaspete sau de la conservă)
1 litru supă de legume
750 ml apă
140 g spanac crud
1 ½ linguriţă chimion măcinat
1 linguriţă boia
sare, după gust
cartofi, opţional

Supă de linte şi spanac. Reţetă de post - Mod de preparare

Tai ceapa şi morcovii cubuleţe. Într-o oală mare de supă, la foc mediu, sotezi ceapa şi morcovii aproximativ 7 minute. Între timp, tai mărunt usturoiul şi clăteşti boabele de linte. Adaugi în oală usturoiul, chimionul, boiaua şi sarea. Sotezi totul 1 minut. Torni în oală supa de legume, apa, adaugi roşiile cubuleţe şi lintea. Dai flacăra mai mare şi laşi supa să dea în clocot. Reduci flacăra, acoperi oala şi fierbi supa la foc mic aproximativ 30 de minute sau până se înmoaie lintea. Între timp, toci spanacul şi îl adaugi în supă în ultimele minute de fierbere. Sărezi supa după gust şi o serveşti caldă.

Sursa + foto: thegardengrazer.com

Cea mai bună supă-cremă de morcovi şi linte

Chiftele de linte cu ciuperci FOTO

Mâncare de linte, cu orez, ouă şi bacon FOTO

Supă de linte. Reţetă franţuzească

Loading...