Supă de roşii cu mascarpone

Supă de roşii cu mascarpone jpeg

Vrei un prânz rapid şi plin de vitamine? Atunci încearcă această reţetă de supă de roşii cu mascarpone, un fel de mâncare inedit de care te vei îndrăgosti.

Supă de roşii cu mascarpone

Ingrediente

  • 1,5 kg roşii
  • 200 g mascarpone
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 5 linguri ulei
  • sare 
  • piper
  • 4 fire pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare

1 Speli roşiile, îndepărtezi cotoarele, apoi le tai în sferturi şi le aranjezi într-o tavă. Presari sare, după gust, stropeşti cu 3 linguri de ulei şi le dai la cuptor, la foc mare, 12-15 minute.

2 Cureţi ceapa şi căţeii de usturoi, le mărunţeşti şi le căleşti 5 minute cu 2 linguri de ulei. Răstorni în oală şi roşiile, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat la copt, adaugi apă cât să le acopere cu 2 degete şi fierbi sub capac 15-20 de minute.

3 La final, adaugi mascarpone, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi pasezi supa cu un blender. Decorezi cu frunze de pătrunjel verde.