O reţetă de vară, preparată doar din ingrediente proaspete şi bună de savurat la cină, tartă cu brânză de capră.

De ce ai nevoie pentru tartă cu brânză de capră

1 foaie aluat foitaj

2 ouă

3 roşii

3 linguri ulei de măsline

2 linguri oţet balsamic

1 ceapă

3 căţei de usturoi

sare

piper

400 g brânză de capră

busuioc verde

Cum se prepară tarta cu brânză de capră

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Tai aluatul în jumătate pe lat şi-l aşezi în tavă, având grijă să laşi spaţiu între cele două blaturi. Îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte, după care-l laşi la răcorit, cel puţin 30 de minute. Îndepărtezi capătul verde de la roşii şi le tai cuburi. Le amesteci cu o lingură ulei de măsline, oţetul, ceapa tocată, usturoiul pisat, sare şi piper după gust. Pui roşiile într-o tavă tapetată de cuptor şi le coci aproximativ 30 de minute, după care le laşi la răcit. Combini brânza tăiată cubuleţe cu restul de ulei de măsline, sare şi piper. Cu un cuţit bine ascuţit decupezi un strat din partea superioară de la blaturi, lăsând însă marginile intacte. Pui în fiecare blat un strat de brânză, după care unul de roşii, ungi marginile blatului cu ou şi dai din nou tartele la cuptor pentru 10-15 minute.

Sursa foto http://foodfolksandfun.net

Loading...