Tartă cu prune

1 tarta cu prune jpg jpeg

Ai chef de un desert delicios? Atunci încearcă tarta cu prune, un preparat gata într-o singură oră, ce e perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente

Pentru aluat

Pentru umplutură

  • 500 g prune fără sâmburi
  • 2 linguriţe amidon
  • 3 linguri zahăr
  • scorţişoară
  • 1 gălbenuş, pentru uns
  • 1 crenguţă de cimbru, pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul rece tăiat până obţii un aluat nisipos. Adaugi gălbenuşul, sarea, zahărul şi apa şi frămânţi un aluat omogen care nu se lipeşte de degete. Îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie şi îl dai la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci ingredientele, întinzi aluatul într-o foaie rotundă, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată, inclusiv pe margini, răstorni umplutura, pliezi peste ea marginile aluatului şi le ungi cu gălbenuşul bătut. Dai tava la cuptor şi coci 40 de minute, la 180 °C. O serveşti decorată cu frunzuliţe de cimbru, după gust.