Pentru o tartă cu zmeură, ai nevoie de 1 h şi 30 de minute să o pregăteşti şi să o prepari. Zmeura este, printre altele, o sursă importantă de vitamina C, K, B9 şi mangan.

Ingrediente

Pentru blat

  • 320 g făină
  • 150 g unt
  • 1 praf de sare
  • 30 g zahăr
  • 1 ou
  • 30 ml apă rece

Pentru umplutură

  • 600 g zmeură
  • 250 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 20 ml zeamă de lămâie
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 ou, pentru uns
  • 20 g zahăr, pentru decor

Mod de preparare 

Pentru blat, combini făina cu zahărul şi sarea. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi amesteci până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi apa foarte rece şi frămânţi până când se omogenizează şi nu se mai ţine aluatul de degete. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece o oră.

Pentru umplutură, speli zmeura şi o laşi la scurs. Combini zahărul cu amidonul şi coaja de lămâie. Amesteci zmeura cu zahărul şi zeama de lămâie.

Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie pe care o aşezi în formă, îndepărtând excesul de pe margini. Pui zmeura, o nivelezi şi dai tava la frigider 10 minute.

Între timp, întinzi o altă foaie din aluatul rămas, pe care o tai fâşii. Formezi peste tartă un model din aceste fâşii. Ungi tarta deasupra şi pe margini cu oul bătut, apoi presari zahărul.

Dai tava la cuptor, la 180 ̊ C, pentru aproximativ 45 de minute. O laşi să se răcească înainte să o scoţi din formă. Decorezi după imaginaţie.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Ecleruri cu frişcă şi zmeură

Loading...