Eclere cu frişcă şi zmeură

1 shutterstock 1371303293 jpg jpeg

Le vezi pe Instagram la cofetari celebri sau în vitrinele cofetăriilor de lux, la preţuri deloc mici. Cu puţină muncă, poţi face chiar tu aceste minunăţii, iar satisfacţia va fi pe măsură.

Ingrediente

Pentru eclere

  • 220 g făină
  • 200 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru umplutură

  • 100 g ciocolată albă
  • 300 ml smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră 
  • 200 g zmeură congelată
  • 2 linguri zahăr tos

Pentru ornat 

  • frişcă

Combini apa cu uleiul, sarea şi zahărul, iar când încep să clocotească, dai focul mic, adaugi făina şi amesteci energic până se desprinde aluatul de marginile vasului. Dai deoparte, iar când aluatul e rece adaugi ouăle, unul câte unul, şi omogenizezi. 

Dai drumul la cuptor la 190 °C şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Pui compoziţia în poş şi formezi eclerurile direct în tavă, lăsând spaţii între ele. Dai tava la cuptor şi o păstrezi la aceeaşi temperatură 10 minute, apoi scazi temperatura până la 170 °C şi le laşi încă 20 de minute. Nu deschizi cuptorul în timpul coacerii. După ce ai oprit cuptorul, le laşi la răcorit în cuptor, fără să deschizi uşa. După ce s-au răcorit, le tai pe jumătate, în lungime, însă fără să separi bucăţile. 

Pentru umplutură, pui zmeura şi zahărul tos într-o crăticioară, la foc mic şi dai într-un clocot. Transferi într-un blender, pasezi până obţii un piure şi îl treci printr-o sită pentru a înlătura seminţele. Acoperi cu folie alimentară şi laşi la răcit.

Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi. Mixezi smântâna rece cu zahărul pudră până se întăreşte, apoi adaugi ciocolata topită şi răcită. Mai mixezi la viteză mare 1-2 minute şi dai crema la rece o oră, apoi încorporezi, cu o spatulă, piureul de zmeură şi laşi iar la frigider 30 de minute.

Scoţi crema de zmeură din frigider şi umpli cu poşul fiecare coajă. Decorezi cu frişcă şi cu fructele preferate.

FOTO Shutterstock