Tiramisu cu portocale
Tot secretul unui bun tiramisu stă în creme. Dacă acestea au reuşit, atunci rezultatul total este desăvârşit.
Ingrediente
400 g pişcoturi de şampanie 250 g cremă mascarpone 4 ouă 4 linguri zahăr sucul de la o portocală 3 ceşcuţe cafea concentrată 2 linguri cu vârf de cacao
Cum se prepară
Se freacă spumă zahărul cu gălbenuşurile. Se adaugă crema mascarpone, zeama de portocale şi se omogenizează amestecul. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile amestecate cu brânza şi se amestecă uşor cu lingura până se omogenizează.Se înmoaie pişcoturile în cafea (se lasă doar o secundă), se aşază într-o tavă fără a lăsa spaţiu între ele. Se toarnă jumătate din compoziţia de brânză, se aşază alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi se întinde restul de cremă. Se pudrează cu cacao şi se lasă la frigider până a doua zi.