Delicios şi uşor de pregătit, tiramisu va fi mereu o idee bună pentru a-ţi răsfăţa persoanele dragi.

Ingrediente necesare pentru blat:

60 g alune de pădure
120 g migdale
10 smochine
20 g pudră de cafea instant
40 g cacao
1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:

  • 200 g nuci caju
  • 100 g curmale, fără sâmburi
  • 50 g ciocolată neagră, topită
  • 80 g sirop de arţar
  • 50 g cacao
  • 150 ml lapte de migdale, la temperatura camerei
  • 50 g unt de cocos

Ingrediente necesare pentru crema de cocos:

  • 100 g nuci caju
  • 200 ml lapte de cocos
  • 60 g unt de cocos
  • 60 g sirop de agave  cacao

Ingrediente necesarepentru decor:

  • scorţişoară, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până capătă o consistenţă omogenă. Răstorni blatul într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, îl nivelezi şi-l dai la rece 2-3 ore.

Pentru crema de ciocolată, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până obţii o consistenţă fină, apoi o răstorni peste blat şi dai din nou la rece, o oră. 3Pentru crema de cocos, înmoi nucile caju 30 de minute în apă fierbinte, apoi le scurgi, le pui în blender cu restul ingredientelor şi le pasezi.

Torni crema peste prăjitură, o nivelezi şi o dai la rece peste noapte. Combini cacaoa cu scorţişoară, după gust şi pudrezi prăjitura înainte să o serveşti

Loading...