În loc de carne, un înlocuitor vegetal la fel de bun şi hrănitor, din mai multe varietăţi de ciuperci.

De ce ai nevoie ca să faci tocană de ciuperci în sos de vin:

12 ciuperci champignon

250 g ghebe

200 g ciuperci pleurotus

25 g unt nesărat

ulei

2 morcovi mari

2 căţei de usturoi

6 crenguţe de cimbru

2 foi de dafin

500 ml vin roşu

1 lingură pastă tomate

Cum prepari tocană de ciuperci în sos de vin:

Pui ciupercile într-un vas cu apă fierbinte (asta le face uşor de curăţat). Taie-le pe cele mari bucăţi potrivite. Încălzeşti jumătate din unt cu 1 lingură de ulei într-o cratiţă la loc mediu. Prăjeşte ciupercile pleurotus şi ghebele în tranşe, până se rumenesc, dar sunt încă tari, adăugând încă o lingură de ulei înainte de următoarea tranşă.

Le pui într-un  castron şi dai deoparte. Încălzeşti restul de unt în tigaie, cureţi ciupercile champignon, tăind în două pe cele mai mari, cureţi şi tai morcovii în felii de 2 cm şi-i prăjeşti 8 minute, sau până se rumenesc puţin, amestecând ocazional. Cureţi şi toci usturoiul şi-l adaugi în ultimele 2 minute. Adaugi cimbrul, foaia de dafin şi vinul.

Scurgi lichidul de la primele ciuperci prăjite în cratiţă, le tai bucăţi mari şi le pui în cratiţă împreună cu pasta de tomate, apoi ţii pe foc să fiarbă 25 minute, sau până când vinul a scăzut puţin, iar legumele au fiert. Asezonezi după gust şi scoţi crenguţele de cimbru şi foile de dafin. Amesteci toate ciupercile cu sosul, încălzindu-le încă 2 minute. Asezonezi şi poţi servi cu piure alături.

Sursa: https://www.jamieoliver.com

Loading...
Evaluează articolul