Mulţumim Iulianei Lako din Cenad pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru tocăniţă
1 kg carne de porc
1 praz
1 foaie de dafin
1 ardei gras
1 lingură pastă de roşii
busuioc
3 căţei de usturoi
2 cepe
sare
piper boabe

Pentru cuşcuş
1 fir ceapă verde
1 lingură ulei
1 cană cuşcuş
2 căni supă de legume

Mod de preparare

Pentru tocăniţă, speli şi îndepărtezi grăsimea, dacă este prea multă, de pe carne şi tai cubuleţe. Toci ceapa şi prazul, nu prea mărunt, pui pe foc şi ţii până când carnea îşi schimbă culoarea. Diluezi pasta de roşii cu puţină apă şi torni peste ingredientele din vas, apoi adaugi piperul, usturoiul zdrobit şi foaia de dafin. Laşi la fiert până scade zeama, şi carnea este moale şi pui ardeiul gras tăiat cubuleţe, ţii câteva clocote şi adaugi busuiocul şi sare, după gust. Opreşti focul şi acoperi cu un capac.

Pentru cuşcuş, căleşti uşor ceapa, apoi pui în vas şi cuşcuşul, laşi la rumenit şi torni cele două căni de supă. Amesteci şi acoperi cu un capac, laşi puţin până când cuşcuşul absoarbe lichidul şi poţi servi alături de tocăniţă.

Loading...