Pentru mesele în familie, ai putea alege un desert mai special. Încearcă acest tort cu blat de pesmet şi fructe uscate absolut delicios. Poţi folosi la decor mai multe fructe , cum sunt kiwi, ananas sau de care vrei.

Tort cu blat de pesmet şi fructe uscate - Ingrediente (1 tort)

250 g pesmet
100 g fructe uscate sau confiate
100 g stafide
1 linguriţă coajă de lămâie
100 ml lichior de fructe
7 ouă
150 g zahăr
100 g unt
sare

Pentru decor
375 ml smântână
30 g zahăr
2 kiwi
150 g ananas proaspăt sau la conservă
40 g stafide

Tort cu blat de pesmet şi fructe uscate - Mod de preparare

Pui într-un castron pesmetul, fructele uscate sau confiate, stafidele şi coaja de lămâie. Torni lichiorul, amesteci şi laşi aluatul la odihnit aproximativ o jumătate de oră.

Baţi gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, cu untul şi amesteci cu compoziţia de pesmet.

Baţi albuşurile cu sare şi zahărul rămas până când se face o spumă groasă. Le amesteci încet în compoziţia de pesmet şi de gălbenuşuri.

Pui coca într-o formă de tort unsă şi tapetată. Coci la foc mic circa 45 de minute şi laşi la răcit. Baţi smântâna cu zahărul, ornezi tortul cu frişca rezultată, cu felii de kiwi, ananas şi stafide.

Loading...