Deosebit de răcoros, acest tort va deveni rapid favoritul tău. Combinaţia de cremă de cafea cu fructe proaspete, migdale şi frişcă este o bunătate.

Pentru blat
4 albuşuri
1 praf de sare
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
70 g făină
25 g amidon de porumb

Pentru umplutură
20 g foi de gelatină
1 ceşcuţă cafea tare
400 ml lapte
100 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
10 gălbenuşuri
500 ml frişcă lichidă
gem de căpşuni, după gust

Pentru decor
200 ml frişcă bătută
100 g fulgi de migdale
500 g căpşuni tăiate

Cum se prepară tortul

Pas 1

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea, iar gălbenuşurile le freci spumă cu cele două tipuri de zahăr, apoi adaugi, în ploaie, făina amestecată cu amidonul de porumb. Încorporezi, cu o paletă, albuşurile şi torni aluatul obţinut într-o formă tapetată, cu pereţi detaşabili, şi o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Pas 2

Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separat, încălzeşti 2/3 din lapte cu zahărul. Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în restul de lapte, apoi le torni, în fir subţire, în cel cald, amestecând continuu şi dai de pe foc. Torni cafeaua, apoi strecori printr-o sită, încorporezi gelatina, şi esenţa şi o laşi să se răcească.

Pas 3

Baţi frişca de la frigider şi încorporezi în ea crema de cafea.

Pas 4

Tai blatul rece în două felii, apoi pe fiecare iar în două. O ungi pe prima cu gem, acoperi cu a doua, ungi cu gem şi le aşezi în forma în care ai copt blatul. Torni ¾ din cremă, acoperi cu cealată felie, o ungi cu gem şi o aşezi peste ea pe ultima. Acoperi tortul cu restul de cremă, netezeşti şi îl dai la rece până când se încheagă bine crema. Îl scoţi de la frigider, îl îmbraci în frişcă, îl decorezi pe margini cu fulgi de migdale, iar pe deasupra aşezi căpşuni.

Loading...