Tort cu cremă de cafea, reţeta pas cu pas

Cake with Coffee Cream and Strawberries (step by step) jpeg

Deosebit de răcoros, acest tort va deveni rapid favoritul tău. Combinaţia de cremă de cafea cu fructe proaspete, migdale şi frişcă este o bunătate.

Pentru blat 4 albuşuri 1 praf de sare 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 70 g făină 25 g amidon de porumb

20 g foi de gelatină

1 ceşcuţă cafea tare

400 ml lapte

100 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

10 gălbenuşuri

500 ml frişcă lichidă

gem de căpşuni, după gust

200 ml frişcă bătută

100 g fulgi de migdale

500 g căpşuni tăiate

Cum se prepară tortul

Pas 1

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea, iar gălbenuşurile le freci spumă cu cele două tipuri de zahăr, apoi adaugi, în ploaie, făina amestecată cu amidonul de porumb. Încorporezi, cu o paletă, albuşurile şi torni aluatul obţinut într-o formă tapetată, cu pereţi detaşabili, şi o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

image

Pas 2

Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separat, încălzeşti 2/3 din lapte cu zahărul. Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în restul de lapte, apoi le torni, în fir subţire, în cel cald, amestecând continuu şi dai de pe foc. Torni cafeaua, apoi strecori printr-o sită, încorporezi gelatina, şi esenţa şi o laşi să se răcească.

image

Pas 3

Baţi frişca de la frigider şi încorporezi în ea crema de cafea.

image

Pas 4

Tai blatul rece în două felii, apoi pe fiecare iar în două. O ungi pe prima cu gem, acoperi cu a doua, ungi cu gem şi le aşezi în forma în care ai copt blatul. Torni ¾ din cremă, acoperi cu cealată felie, o ungi cu gem şi o aşezi peste ea pe ultima. Acoperi tortul cu restul de cremă, netezeşti şi îl dai la rece până când se încheagă bine crema. Îl scoţi de la frigider, îl îmbraci în frişcă, îl decorezi pe margini cu fulgi de migdale, iar pe deasupra aşezi căpşuni.

image