Această reţetă este una clasică, aşa că o puteţi pregăti atunci când nu doriţi să experimentaţi prea mult sau când atunci când pur şi simplu nu vreţi să încercaţi arome noi. Puteţi adapta această reţetă pentru a pregăti şi alt tip de dulce. De exemplu, puteţi umple blatul cu fructe sau îi puteţi adăuga un strat de ananas rondele din compot.

Ingrediente pentru tort

• 3 căni de faina

• 2 cani de zahar

• 1 cană de ulei

• 3 ouă, de mărime medie

• 1/2 linguriţă sare

• 1 cană de cacao pudră

• 3 linguri de praf de copt

• 2 căni de apă clocotită

Prepararea tortului

Preîncălziţi cuptorul la 200 C.

Puneţi ingredientele uscate într-un bol. (făina, ciocolata, zahărul, praful de copt şi sarea). Faceţi o gaură în centru şi adăugaţi uleiul şi ouăle. Amestecaţi câte puţin cu o lingură de lemn.

Într-o tavă, puneţi o hârtie de copt şi turnaţi aluatul de blat.  Băgaţi la cuptor, iar după 45 de minute, testaţi cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt.

Scoate tortul, umple cu crema de ciocolată pe care o obţii topind o talbletă specială în baie de aburi sau cu lapte, din praf de cremă.

După preferinţe, decoraţi cu fructe în bucăţi sau întregi sau cu dulceţuri. Puteţi folosi zmeură, caramel, gem de casă sau orice aveţi la îndemână care vă place.

Poftă bună! 

Loading...