Te-ai gândit vreodată cum ar fi o combinaţie între chec de banane şi tort de morcovi? Acest desert îţi va spune exact cât de bună ar fi. Prepară tortul de morcovi şi banane pentru o ocazie specială ca să îţi răsfeţi musafirii cu un desert aparte.

Ingrediente pentru tortul de morcovi şi banane:

185 g făină
75 g făină cu agent de creştere
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă scoţişoară
220 g zahăr brun
80 g nuci mărunţite
3 ouă bătute
300 g morcov ras
150 g banană pisată
250 ml ulei
90 g cremă de brânză
90 g unt
160 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 160 de grade şi tapetează o tavă şi marginile ei cu ulei şi foaie de copt. Cerne făina, bicarbonatul şi zahărul într-un bol mare. Adaugă nucile mărunţite, ouăle bătute, morcovii raşi, bananele şi uleiul.

Amestecă bine apoi pune în tavă.

Coace totul pentru 1 oră şi un sfert. Lasă tortul să se răcească în tavă.

Între timp, prepară crema de deasupra: bate crema de brânză cu untul şi adaugă treptat zahărul pudră.
Când tortul s-a răcit, acoperă-l cu crema şi serveşte-l. 

Loading...