Înainte să îmbraci tortul în glazură, asigură-te că blaturile sunt complet răcite. În caz contar, crema nu va acoperi uniform desertul. Aşa vei obţine cel mai bun tort de brânză şi mandarine.

De ce ai nevoie pentru tort diplomat cu mandarine

Pentru blat

3 ouă

40 g făină

3 linguri ulei

1 praf de sare

50 g zahăr

1 lingură praf de copt

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci

100 g zahăr pudră

1 plic gelatină

300 g frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

200 ml suc de portocale

3 mandarine

1/2 plic gelatină

Cum se prepară tort diplomat cu mandarine

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi sare. Mixezi gălbenuşurile cu uleiul şi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. La final, omogenizezi albuşurile, amestecând uşor cu mişcări de jos în sus. Torni blatul într-o formă rotundă şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl scoţi din cuptor şi-l laşi la răcit, fără să-l scoţi din formă.

Pentru cremă, mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporezi frişca bătută şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni umplutura peste blat şi dai tortul la frigider 4-5 ore.

Aşezi feliile de mandarine peste tort şi torni sucul de portocale amestecat cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai tortul la frigider peste noapte.

Loading...