Ce poate fi mai bun în zilele astea toride decât un tort inghetata în trei culori? Cu fructe dulci ori acrişoare este un desert adorat.

Ingrediente

Pentru blat
200 g napolitane cu cacao
3 linguri unt topit

Pentru îngheţata de lămâie
3 ouă
60 g zahăr
250 g frişcă
coajă de lămâie rasă
zeama de la 2 lămâi

Pentru îngheţata de piersici
3-4 piersici albe de vară bine coapte
100 g zahăr
1 albuş
1 pliculeţ zahăr vanilat
250 ml frişcă lichidă

Pentru decor
50 g fistic zdrobit

Preparare

Macini fin napolitanele, adaugi untul, amesteci bine până se înmoaie praful de napolitană, apoi întinzi compoziţia pe fundul unei forme rotunde de tort şi o laşi în frigider să se întărească.Baţi bine ouăle cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie pe baie de aburi până se obţine o cremă. O dai de pe foc şi continui să amesteci în ea până se răceşte, apoi o încorporezi în frişcă. Torni îngheţata peste blatul de napolitane, acoperi cu folie de aluminiu şi pui la congelator până a doua zi.

Baţi albuşul spumă tare cu zahărul. Separat, mixezi frişca lichidă, care trebuie să fie foarte rece, şi încorporezi în ea piersicile presate cu tot cu coajă, amestecate cu zahărul vanilat. Adaugi bezeaua şi amesteci bine. Torni îngheţata de piersici peste cea de lămâie după ce ai luat folia de aluminiu, decorezi cu fistic şi laşi 5-6 ore la frigider înainte de a fi servită.

Loading...