Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de trufe cu nuci şi rom, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/20-30 trufe

Ingrediente:

200 g zahăr

125 ml apă

100 g unt

400 g lapte praf

300 g nuci mărunţite

2 linguri rom

300 g ciocolată neagră

100 g nuci mărunţite, pentru decor

Mod de preparare:

Pui pe foc zahărul dizolvat în apă şi îl laşi să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dai deoparte şi adaugi untul. Amesteci cu grijă, apoi încorporezi, treptat, laptele praf. La final, pui nucile mărunţite şi romul. Dai compoziţia la frigider o oră.

Între timp, topeşti ciocolata. Din compoziţia rece formezi batonaşe pe care le treci prin ciocolata topită şi le laşi la răcit pe un tocător, acoperit cu hârtie de copt. Decorezi trufele cu nuci mărunţite şi la dai al frigider 3-4 ore înainte de a le servi.

FOTO: Profimedia

Loading...