Arta culinară i-a ajutat pe oameni să evolueze. Sunt bucătari despre care poţi să zici că sunt adevăraţi artişti fără să exagerezi cu nimic, pentru că arta îi caracterizează pe oameni prin lucrurile pe care le realizează!

Doi dintre ei, cheful român Foa şi cheful canadian Robert Rainford, supranumit şi „regele grătarelor“, vor găti împreună într-un show spectaculos de live cooking la BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construcţie accelerată şi voluntariat din Europa, care se va desfăşura între 2 şi 6 octombrie la Bacău. Ei vor face mâncare pentru 450 de voluntari care construiesc 36 de case pentru familii nevoiaşe din oraş pe şantierul Habitat for Humanity. Showul de live cooking este organizat cu sprijinul Asociaţiei Cuturale Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), organizaţie non-guvernamentală profesională de gastronomie, iar ingredientele folosite vor fi oferite de Kaufland România, partenerul strategic al evenimentului BIG BUILD 2017.

În cele 5 zile cât va dura evenimentul, cheful canadian Rob Rainford va coordona o echipă de peste 20 de bucătari care vor găti, într-o bucătărie de 150 de metri pătraţi, peste 3.000 de porţii de mâncare. Pe 4 şi 5 octombrie, i se va alătura chef Foa şi vor  prepara împreună mâncarea pentru voluntarii care lucrează pe şantier.

„Ne întoarcem cu un show de street food la Bacău! De această dată particip la evenimentul BIG BUILD şi voi contribui făcând ceea ce fac de când mă ştiu… gătind! Susţin acest proiect şi mă bucur de oportunitatea de a îl cunoaşte pe Robert Rainford, pe care l-am urmărit de-a lungul carierei. Ne vedem pe 4 şi 5 octombrie“, spune chef Foa.

Loading...