3 reţete de băuturi răcoritoare pentru zilele toride de vară

1 3 bauturi ara jpg jpeg

Vara este sezonul ideal pentru vacanţe şi relaxare. Dar ce faci atunci când ai parte de zile foarte călduroase, ce topesc asfaltul? În acele momente, nu vrei decât dă iei o pauză şi să savurezi o băutură rece şi gustoasă

Pentru a obţine o băutură răcoritoare reuşită, unul din cele mai importante ingrediente îl reprezintă gheaţa. Ea conferă savoare şi propeţime băuturii, iar ca să te răsfeţi toată vara o maşină de gheaţă profesionistă îţi va fi extrem de folositoare. Poţi opta pentru o maşină de mici dimensiuni care produce cuburi la intervale de 13-16 minute sau pentru una mai mare, în cazul în care plănuieşti să dai petreceri de vară în curte sau grătare cu prietenii ori familia. Orice variantă ai alege, oferta este variată şi te poţi inspira din modele de aici.

de aici.

Ţi-am pregătit în continuare 3 reţete de băuturi răcoritoare, pe care le poţi realiza acasă cu ingrediente naturale şi simplu de asamblat.

1. Ice tea cu piersici şi cimbru

Ingrediente pentru 4 pahare

Ceai

  • 1 litru de apă fiartă
  • 2-3 pliculeţe de ceai alb sau verde

Siropul de piersici

  • 6 piersici coapte, tăiate cubuleţe
  • 5-6 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 250 ml apă
  • 80 gr zahăr brun

Asamblare

  • 2-3 cuburi de gheaţă/pahar
  • felie de lămâie şi o felie de piersică
  • 1 crenguţă de cimbru proaspăt

Se prepară ceaiul separat din pliculeţele de ceai şi apa fierbinte. Se lasă la răcit.

Într-o cratiţă, se pun piersicile, crenguţele de cimbru şi zahărul. Se lasă la fiert pentru 20 minute. După ce piersicile s-au înmuiat şi au consistenţa unui piure, se strecoară printr-o sită fină tot conţinutul. Se lasă la răcit.

Asamblarea: Se împart cuburile de gheaţă în pahare si apoi se toarnă în fiecare câte 1 sfert din cantitatea de sirop şi 1 sfert din cantitatea de ceai. Se orneză cu felli de piersici şi lămâi şi crenguţe de cimbru proaspăt.

2. Limonadă roz

  • 230 gr zmeură crudă sau congelată
  • 60 gr zahăr brun
  • Sucul de la 4 lămâi
  • 1 l apă rece plată sau minerală
  • 230 gr de cuburi de gheaţă

Ingrediente asamblare:

  • frunze mentă proaspătă
  • zmeură proaspătă
  • felii de lămâie

Zmeura şi zahărul se pun la fiert, timp de 4-5 minute, până când compoziţia se lichefiază. Conţinutul se strecoară apoi printr-o sită fină. Se apasă cu vârful unei linguri de lemn până când rămân doar sâmburii mici de zmeură. Se lasă la răcit. Într-un recipient încăpător de limonadă se amestecă siropul de zmeură, cu sucul de lămâie şi apa rece. Se omogenizează bine.

Asamblarea: se împart cuburile de gheaţă în pahare, apoi se adaugă limonada, câte o zmeură şi se ornează cu frunze de mentă.

3. Suc din pepene roşu, mentă şi felii lime

Ingrediente pentru 4 pahare

  • 300 g pepene roşu curăţat
  • 80 gr zahăr brun
  • 3 portocale stoarse
  • 2 lămâi lime stoarse
  • Câteva frunze de mentă proaspătă tăiate mărunt
  • 700 ml apă minerală rece
  • Cuburi de gheaţă

Pepenele roşu se pune într-un blender şi se mixează bine. Conţinutul se strecoară bine printr-o sită fină. Se obţine un suc delicat, roşu. Într-un recipient încăpător se amestecă sucul de pepene, cu cel de portocale şi lime, apa şi zahărul.

Asamblare: se presară pe fundul paharului o linguriţă de mentă tocată, 2-3 cuburi de gheaţă şi sucul de pepene.

Şi ca un ultim pont, înainte de a începe să asamblezi băutura, unge marginea paharului cu o felie de lime si apoi, întoarce paharul şi aşează-l pe o farfurie cu zahăr. Pe margine se vor lipi fire de zahăr ce vor da un aspect exotic băuturii. După cum sugerează şi damndelicious.com vara este foarte ofertantă în ingrediente de care te poţi folosi pentru a concepe băuturi răcoritoare delicioase şi inedite. Nu trebuie decât să-şi foloseşti imaginaţia pentru a crea variante super fresh.

damndelicious.com

FOTO unsplash.com