Peştele face parte dintotdeauna din dieta oamenilor şi este considerat unul dintre cele hrănitoare şi benefice alimente pentru organism. Din punct de vedere nutriţional, carnea de peşte este extrem de sănătoasă, fiind bogată în proteine şi grăsimi monosaturate. Peştele conţine proteine uşor de digerat,fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega 3,vitaminele A,D,E,B12,dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Aceste substanţe ajută dezvoltarea cognitivă, îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar. Datorită conţinutului de fier, consumul regulat de peşte previne anemia, iar Vitamina D este esenţială în absorbţia şi fixarea calciului, asigurând oase puternice şi o dantură sănătoasă. Iată 3 reţete uşoare cu peşte, pe care familia ta le va iubi.

3 reţete uşoare cu peşte -  Tartine cu şprot afumat

Ingrediente

  • 8 felii pâine
  • 1 conservă şprot afumat
  • 6 castraveciori muraţi
  •  rondele de ceapă
  • unt 
  • pătrunjel
  • zeamă de lămâie
Prăjeşti pâinea în cuptorul încins, apoi o scoţi. Scurgi conserva de şprot şi feliezi castraveciorii. Ungi fiecare felie de pâine cu unt, după gust.
 
Aşezi într-o parte felii de castraveciori, alături 1-2 peşti, îi stropeşti, dacă vrei, cu zeamă de lămâie, aşezi din loc în loc rondele de ceapă şi decorezi cu pătrunjel. Serveşti imediat.
 
 

 

3 reţete uşoare cu peşte -  Cremă de sardine cu brânză de vaci

Ingrediente
 
● 5-6 sardine afumate
● 150 g brânză de vaci
● 100 g smântână
● 3 linguriţe hrean răzuit
● 1/2 lămâie
● 1 legătură ceapă verde
● 3 linguriţe seminţe susan negru
● 1 legătură mărar
● piper, sare
 
Speli peştele şi înlături pieliţa şi toate oasele. Tai în bucăţi, le mixezi cu brânza, smântâna, hreanul şi amesteci. Trebuie să obţii o pastă fină, omogenă.
 
Presari puţin piper şi sare după gust, adaugi zeama de lămâie şi toci mărarul şi ceapa verde. Încorporezi verdeaţa în pasta de peşte, odată cu seminţele de susan negru. Serveşti cu pâine prăjită. Eventual, păstrezi pentru ornat frunze de ceapă verde tocate şi seminţe de susan negru.
 

 

3 reţete uşoare cu peşte -  Roşii umplute cu ton

Ingrediente
 
● 1 conservă ton în suc propriu
● 4 roşii mari
● 1 ceapă
● 100 g ţelină răzuită
● 12 măsline negre feliate
● 1 ardei gras roşu
● 2-3 castraveţi mici
● 1 cană iaurt
● 50 g seminţe floarea-soarelui
● câteva boabe de struguri
● sare, piper
 
Speli, tai capacul roşiilor şi le cureţi de pulpă şi seminţe, pe care le păstrezi. Scurgi tonul din conservă şi îl amesteci cu ţelina şi pulpa de roşii. Speli, cureţi şi tai mărunt castraveţii şi ardeiul. Combini compoziţia de ton cu legumele tăiate, ceapa tocată, măslinele şi boabele de struguri tăiate pe jumătate.
 
Adaugi iaurtul şi amesteci bine după ce potriveşti de sare şi piper. Cu acest amestec umpli roşiile, peste care presari seminţele de floarea-soarelui. 
 
FOTO: Shutterstock/Profimedia

 

Loading...