Iată câteva trucuri pentru nişte clătite reuşite: pentru a avea clătite pufoase, adaugă un praf de copt în aluat. Poţi înlocui laptele cu apă minerală. Clătitele nu se mai lipesc, dacă pui în aluat 2-3 linguri de ulei.

Pentru aluat

125 g făină
2 ouă
200 ml lapte
50 ml apă minerală
1 praf de sare

Pentru umplutură
300 g afine
200 g brânză de vaci cremoasă
2 linguri smântână groasă
2 linguri zahăr pudră
puţin ulei pentru uns tigaia
frunze de mentă pentru decor

Cum se prepară:

Se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă făina şi laptele alternativ, apoi se adaugă apa minerală şi, după omogenizarea perfectă, se lasă compoziţia la frigider circa 30 de minute.Se aleg afinele, se spală, se scurg bine pe prosoape absorbante, se pudrează cu zahăr. Jumătate din ele se pun deoparte, iar restul se amestecă uşor cu brânza şi cu smântâna, pentru a nu se zdrobi.Se unge tigaia cu un strop de ulei, se încinge bine şi se toarnă cu polonicul compoziţia de aluat, având grijă să se acopere toată suprafaţa tigăii. După rumenire, se întoarce pe a doua faţă şi apoi se pun una peste alta pe un platou cald.Se pune câte o lingură de afine cu brânză pe fiecare clătită, se rulează, se aşază pe farfurii şi se servesc decorate cu afinele însiropate şi frunze de mentă.

Loading...