Mulţumim Adrianei Mariana Rada din Oradea pentru încă o nouă reţetă delicioasă!

Ingrediente
1 pachet foi fine de placinta

Pentru umplutura 1
300 gr branza dulce
1 ou
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 pachet mic stafide
3 linguri gris
coaja de la o lamaie si sucul de la lamaie

Pentru umplutura 2
3 mere mari
3 linguri zahar
scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
cativa stropi esenta de rom(optional)
3 linguri gris

Pentru umplutura 3
gem de capsuni cu putina nuca macinata

Pentru umplutura 4
branza sarata
1 ou
susan
zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele, grisul, coaja si sucul de la o lamaie. Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare se adauga zaharul, zaharul vanilat,esenta de rom,scoartisoara si grisul.

Gemul de capsuni se amesteca nuca macinata(ca sa nu curga gemul). Branza sarata se da pe razatoarea mare. Asezam pe o planseta tot cate 2 foi le ungem cu pensula cu putin ulei si asezam inca 2 foi le umplem pe rand (vezi foto) cu mere apoi cu branza apoi cu gem apoi cu branza sarata.Deasupra le ungem cu pensula cu ou .Peste ruloul cu branza sarata punem putin susan.

Se coc la foc potrivit 20-25 minute.Se lasa la racit complet si apoi se taie in bucati (cum doreste fiecare).Asa reci rulourile dulci le pudram cu zahar pudra.

Loading...