Ingrediente: 250 g orez, 100 g mazăre, 2 morcovi, 1 dovlecel, 100 g bob, 1 felie caşcaval, ½ linguriţă piper roşu, 1 anghinare din conservă (opţional), 2 linguri ulei, 1 lingură unt, pătrunjel verde pentru decor, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet, sare

Mod de preparare:
Fierbi orezul în 750 ml de apă cu două linguri de ulei şi puţină sare, iar într-o altă oală fierbi bobul. Cureţi morcovii şi dovlecelul şi le tai cu buleţe sau după cum doreşti. Sotezi mazărea cu morcovul în unt cu puţină apă până se în moaie, adaugi la final şi dovle celul şi mai laşi un minut.

După ce a fiert orezul, îl amesteci cu legumele sotate şi cu bobul. Faci un sos din două linguri cu ulei de măsline, o lingură de oţet şi îl adaugi peste orez. Potriveşti gustul de sare, presari caşcava lul ras şi boabele de piper roşu şi amesteci salata. Decorezi cu pătrunjel verde şi anghinarea tăiată bucăţi (opţional).

Loading...
Evaluează articolul