În doar 45 de minute poţi prepara un aperitiv delicios, triunghiuri umplute cu cartofi. Dacă nu mai ai răbdare să le încerci, iată care este reţeta!

De ce ai nevoie pentru aperitiv cu cartofi

1 pachet aluat foitaj

1 ceapă

3 cartofi

2 căţei de usturoi

1 ardei iute

200 g mazăre

coriandru

sare

piper

1 ou

1 lingură ulei

Cum se prepară aperitiv cu cartofi

Laşi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu sare. Îi scurgi şi-i pasezi.

Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate. Când ceapa devine sticloasă pui cartofii pasaţi, mazărea, ardeiul iute tocat, sare, piper şi coriandru după gust. Ţii pe foc 1-2 minute, amesteci şi dai deoparte.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Tai aluatul pătrate şi aşezi în centru câte o lingură de umplutură. Lipeşti capetele şi presezi uşor cu o furculiţă. Ungi fiecare triunghi cu ou şi-l aşezi în tavă. Dai tava la cuptor până când se rumenesc triunghiurile.

Sursa: http://www.cookwithkushi.com

Loading...