Ne pregătim să încheiem serialul nostru cu reţete pentru conserve pentru iarnă. Unul din ultimele „episoade“ este acesta, iar reţeta se potriveşte atât pentru ardei cât şi pentru gogoşari.

6 borcane
2 ore
Dificultate mică

Ingrediente

4 kg (ardei graşi) gogoşari
3 l apă
1 l oţet din vin alb
zahăr după gust
foi de dafin
10-12 căţei de usturoi
boabe de piper
sare grunjoasă fără iod, după gust

Mod de preparare

Speli borcanele şi le pui la sterilizat. Le laşi să se răcească.

Speli gogoşarii, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele şi îi tai în patru. Pui într-o oală pe foc apa, oţetul, sarea, zahărul, boabele de piper şi frunzele de defin. După ce a dat câteva clocote pui bucăţile de gogoşari, îi ţii 10 secunde şi-i scoţi cu o spumieră.

Cureţi usturoiul şi-l tai bucăţi. Pui în fiecare borcan câteva bucăţi de usturoi, aşezi gogoşarii, mai pui câteva bucăţi de usturoi iar deasupra torni amestecul de apă şi oţet. Aşteaptă 10 minute şi unde mai este nevoie mai adaugă zeamă, astfel încât gogoşarii să fie acoperiţi de lichid. Înfiletezi capacele şi laşi borcanele să se răcească înainte să le pui în cămară.

sursa foto: Shutterstock

Loading...