Aperitiv sau fel de mâncare de sine stătător, aceşti ardei graşi umpluţi cu cus-cus pot face deliciul unei cine.

Ingrediente

8 ardei graşi roşii potriviţi
1 ceapă
2 linguri stafide
200 g cuşcuş
4 linguri ulei de măsline
1 gălbenuş
2 linguri mentă tocată
sare
piper

Mod de preparare

Se spală ardeii, se taie capacele, se scot seminţele, se spală şi se pun la scurs. Stafidele se pun la înmuiat în apă călduţă circa 30 de minute. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte
într-o tigaie cu două linguri de ulei încins, se adaugă stafidele scurse bine şi se mai lasă 1-2 minute. Se toarnă o lingură de ulei în 200 ml de apă, se adaugă un praf de sare şi se dă în clocot. Se presară cuşcuşul, se amestecă uşor şi se îndepărtează de pe flacără. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească 10 minute. Se adaugă peste cuşcuş ceapa prăjită şi stafidele, menta tocată, piper, după gust, gălbenuşul şi se amestecă bine.

Se umplu ardeii cu amestecul preparat, se acoperă cu căpăcelele tăiate şi se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Se stropesc cu puţină apă şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 20-30 de minute. Se servesc calzi sau reci.

Loading...