Ardei şi gogoşari cu usturoi, în oţet

ardei gogosari usturoi otet jpeg

Mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă!

Ingrediente

5 kg ardei gogosar (curatat) 800 g zahar 100 g sare mare 500 ml otet de mere 1 l apa 10 catei de usturoi foi de dafin piper boabe

Preparare

Ardeii se curata,se spala si se taie in doua.apoi se cantaresc. Se pun ardeii intr-o oala mai adanca. Separat,se amesteca apa,otetul,zaharul si piperul boabe si se da in clocot 3-5 minute.Se pune acest amestec peste ardei in oala si se lasa peste noapte asa.

A doua zi,se pun ardeii in borcane bine spalate,se adauga cativa catei de usturoi,taiati pe lung ,foi de dafin in fiecare borcan,un varf cutit conservant si se toarna sucul in care au stat ardeii.Se capseaza sau se leaga cu celofan dublu si se pastreaza in camara.Acesti ardei se pot consuma de a doua zi.