Perfectă pentru cei care ţin post, iată o reţetă de ardei umpluţi cu soia.

Ingrediente

500 g granule soia
10-14 ardei graşi verzi
1 ceaşcă mijlocie cu orez
2 cepe
1 cartof
2 morcovi
mărar şi pătrunjel
4-6 roşii mari
1 ou
sare, piper măcinat

Pentru sos
1 lingură făină
1 cană smântână
2 roşii descojite
sare

Mod de preparare

Fierbi apă cu sare într-un vas, apoi opăreşti granulele de soia şi laşi să absoarbă apa. Scurgi bine şi dai prin maşina de tocat împreună cu cepele curăţate şi tăiate sferturi, cu morcovii şi cartoful curăţaţi, spălaţi şi ţinuţi 15 minute în apă rece. În amestecul de soia şi legume adaugi sare, piper măcinat, verdeaţă tocată, după gust, oul şi 2 roşii descojite şi tăiate cubuleţe.

Alegi orezul, îl speli în apă caldă, îl scurgi, îl amesteci cu tocătura de soia, apoi frămânţi cu mâna 5 minute. Speli ardeii, tai căpăcele în jurul cozilor, îi goleşti de seminţe,
îi speli din nou şi îi laşi la scurs. Îi umpli cu amestecul de soia, pui o felie de roşie deasupra şi îi aşezi într-un vas cu pereţi înalţi, îi acoperi cu apă încălzită şi îi pui să
fiarbă, la foc potrivit, 1 oră.

Prepari un sos din smântână, roşiile descojite şi tăiate mărunt şi făină. Subţiezi cu zeama în care au fiert ardeii, pui un praf de sare, torni sosul peste ardei şi îi introduci la cuptor o jumătate de oră.

Loading...