Când vrei să impresionezi cu un aperitiv aspectuos, iată o reţetă gustoasă de bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii.

De ce ai nevoie ca să faci bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii:

2 dovlecei mari

2 căni quinoa fiartă

1/4 cană pastă de tomate

50 g busuioc verde, tocat

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

1 roşie mare, tăiată felii subţiri

110 g mozzarella, tăiată felii subţiri

Cum prepari bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii:

Încălzeşti cuptorul la 200°.

Tai dovleceii în două jumătăţi pe lungime. Le scoţi o parte din pulpă, pentru a avea loc unde să pui umplutura. Îi dai deoparte.

Într-un castron, amesteci la un loc quinoa, pasta de roşii, busuiocul şi uleiul de măsline. Asezonezi cu sare şi piper. Iei cu lingura din amestec şi umpli bărcuţele pe care le-ai aşezat într-o tavă. Pui deasupra mozzarella şi felii de roşii. Dai la cuptor circa 25-30 minute. Răceşti uşor înainte de a servi. Ornezi cu busuioc şi mai asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Sursa: https://www.self.com

Loading...
Evaluează articolul