Mulţi prichindei sunt mofturoşi când le dăm să mănânce cereale şi de aceea ne-am gândit să le preparăm câteva deserturi care au ca ingredient principal cerealele. Vor fi încântaţi şi te vor pune mereu să le pregăteşti.

Preparare: 30 minute
Dificultate: mică
8 porţii

Ingrediente

2 căni cereale
½ cană mere uscate
½ cană merişoare sau afine uscate
2 linguri unt
½ cană sirop de porumb
4-5 linguri zahăr brun

Preparare

1. Mai întâi, ungi forme de brioşe cu ulei sau cu apă. Într-un castron mare, amesteci cerealele cu merele şi merişoarele uscate tăiate cubuleţe. Pui într-o cratiţă untul şi laşi pe foc mic până se topeşte. Adaugi siropul de porumb, zahărul brun şi amesteci constant până când zahărul se dizolvă. Din momentul în care dă în clocot laşi să fiarbă două minute, amestecând constant.

2. Torni compoziţia cu sirop peste cerealele din bol şi amesteci până acestea sunt uniform acoperite. Iei cu lingura din compoziţie şi aşezi în formele de brioşe, apăsând ca să devină compacte.

3. Introduci “brioşele” la firgider pentru o oră. Le scoţi din forme şi le serveşti. Dacă le acoperi cu folie, poţi să le păstrezi la temperatura camerei şi o săptămână.

sursa foto: Shutterstock

Loading...