Folosită de secole pentru reducerea stresului, lavanda are numeroase alte proprietăţi terapeutice mai puţin cunoscute. Ea poate fi însă folosită şi în bucătărie, la prepararea unor bunătăţi.

Ingrediente (1 tavă)

1 cană făină
½ cană zahăr pudră
½ cană unt în cuburi
10 g lavandă
1 linguriţă coajă lămâie răzuită
1 lingură zeamă lămâie
½ linguriţă coajă de limetă răzuită
1 praf de sare

Cum se prepară

Încingi cuptorul. Pui într-un blender făina, zahărul pudră, untul, lavanda, coaja răzuită de lămâie şi limetă, zeama de lămâie şi sarea. Mixezi până obţii un amestec omogen.
Împarţi aluatul în patru părţi, fiecare dintre acestea în cinci bucăţi. O rulezi pe fiecare între palme pentru a forma biluţe. Le pui pe o foaie de copt unsă cu grăsime şi apoi le aplatizezi cu mâna, obţinând forme rotunde. Ţii la copt până când se rumenesc marginile fursecurilor, cam 11-12 minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească înainte de a le servi.

Loading...