Bolnavilor de inimă li se recomandă mâncărurile gătite doar la cuptor, la rotisor sau fierte. Ei nu trebuie să consume mai mult de 200 g de carne pe zi, fie că este vorba de vită, pasăre sau de peşte. De asemenea, cantitatea de ulei nu trebuie să depăşească 5-8 linguri pe zi, iar aportul de sare (sodiu) trebuie să fie cât mai scăzut, pentru a nu favoriza creşterea tensiunii arteriale.

Ingrediente (1 tavă)

500 g făină
50 ml ulei
200 ml apă minerală
6 linguri seminţe de susan
1 lingură fulgi de ovăz
2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul vanilat şi torni apa amestecată cu uleiul. La final, adaugi seminţele de susan şi fulgii de ovăz. Frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Întinzi o foaie de aproximativ 1 cm şi decupezi biscuiţii, pe care-i aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii tava la cuptor 15-20 de minute.

Loading...
Evaluează articolul