Biscuiţi de ovăz. Ingredientul secret care îi face moi la interior

1 biscuiti cu ovaz jpg jpeg

Nu este nimic mai bun decât o gustare sănătoasă, dar şi delicioasă la mic dejun, în timp ce savurezi cafeaua dimineaţa sau chiar după-amiază. Iată o reţetă pentru biscuiţi cu ovăz, moi la interior şi crocanţi la exterior, care te va face să te lingi pe degete.

Ingrediente Biscuiţi de ovăz:

  • 2 căni de făină de ovăz (210 g)
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu(9 g)
  • 2 linguri de margarină sau unt(40 ml)
  • 1 lingură de sare (15 g)
  • 2 linguri de miere (50 g)
  • 2 linguri de zahăr brun (30 g)
  • 1 lingură de scorţişoară (15 g)
  • 1 lingura esenta de vanilie (15 ml)
  • 2 ouă
  • 4 căni de ovăz (420 g)  

Mod de preparare:

În primul rând, amestecaţi într-un bol făina, bicarbonatul de sodiu, sarea şi zahărul brun. Apoi, cu ajutorul unui mixer, amestecă margarina topită cu scorţişoara, vanilia, ouăle, până obţii un amestec cremos.

Apoi, adăugaţi cele două compoziţii şi bateţi până obţineţi un amestec neted. Adăugaţi ovăzul şi continuaţi să amestecaţi. Din pasta obţinută, modelaţi amestecul în bile mici şi aplatizaţi-le pentru a obţine o formă de biscuiţi. Aşezaţi-le pe o tavă în care aţi pus în prealabil o hârtie de copt. 

Lăsaţi la cuptor la 180 ° C timp de 20 de minute până când sunt aurii. Margarina topită va face biscuiţii mai moi.

Poftă bună!