Borş de legume

bors de legume jpeg

Ştiai că 150 de grame de porumb asigură aproximativ 25% din cantitatea de vitamina B1 necesară unui adult? Porumbul are efecte benefice asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi stimulează producţia de globule roşii. Conţine şi vitamina E, un antioxidant puternic care protejează împotriva artritei.

Ingrediente (6 porţii)

2 cepe mijlocii 500 ml borş 500 g legume congelate (morcovi, fasole verde etc.) ½ linguriţă concentrat de legume 2 linguri ulei

Mod de preparare

Tai mărunt ceapa şi o căleşti în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi legumele congelate şi le laşi împreună pe foc.După ce şi acestea s-au înmuiat, pui apă în funcţie de cât de gros vrei să iasă borşul. Presari şi concentratul de legume şi acreşti cu borşul fiert separat. Le mai laşi pe foc exact cât să mai dea toate într-un clocot.