Ciorbele sunt cele mai cerute în acest sezon, iar una de legume vine la fix pe vreme rece.

Ingrediente (4 porţii)

2 cepe potrivite
2 cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 tulpini de ţelină
1 crenguţă de cimbru verde
1 lingură de pătrunjel verde tocat
150 ml pulpă de roşii din conservă
2 linguri sos concentrat de roşii
2 linguri ulei
sare, piper
1 plic borş
100 g smântână

Cum se prepară

Se taie cepele mărunt, dovlecelul,morcovii şi cartofii cubuleţe, tulpinile de ţelină tăiate rondele, rădăcina de pătrunjel rasă, se adaugă ulei şi se călesc, amestecând permanent, până când legumele se înmoaie. Se adaugă pulpa de roşii, 4 l de apă caldă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic, sub capac. Când toate legumele sunt
bine fierte, se adaugă sosul concentrat de roşii, crenguţa de cimbru, pătrunjel tocat, se potriveşte gustul de sare, dacă mai este cazul, şi se adaugă borş la plic pentru a da gustul parfumat şi acru al borşului de casă.

După 2-3 clocote se poate servi, adăugând smântână direct în farfurie.

Loading...