Reţetă cu briose aromate este primită de la cititoarea noastră Felicia Popescu, din Iaşi. Aşteptăm şi reţetele voastre la [email protected]!

Ingrediente:
½ cană cu făină albă
2 linguri amidon alimentar
1 vârf linguriţă cu sare
100 g unt moale
½ cană cu zahăr tos
coaja şi sucul de la ½ lămâie mare
4 albuşuri
½ cană de curmale fin tocate sau nuci puţin mărunţite (nu râşnite)
½ fiolă esenţă rom

Mod de preparare:
Freci bine untul cu zahărul până vei obţine o cremă în care adaugi coaja rasă de lămâie. Baţi albuşurile spumă, pui în ele sucul de lămâie şi amesteci bine. Adaugi albuşurile bătute spumă peste untul frecat cu zahăr şi încorporezi amestecând uşor cu lingura. Adaugi apoi făina amestecată cu amidonul şi sarea, încorporându-le foarte uşor. La sfârşit pui fructele (sau nucile) şi esenţa.

Dai totul la rece pentru 30 de minute. Încingi cuptorul şi cu lingura pui grămăjoare de aluat la distanţă de 4 cm una de alta, în tava unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Le dai la copt la foc mediu spre mic, până devin aurii pe margini, circa 20 de minute. Aceste briose aromate arată mai bine dacă se coc în forme speciale (Muffins). Formele pot fi pentru prăjiturele mai mici sau mai mari.

Briose cu caise

Briose cu rubarba

Briose cu piersici si dulceata

Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mică

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.
Loading...