Când a apărut, în America de Sud, acum aproximativ 4.000 de ani, ciocolata era obţinută din fructele pisate ale arborelui de cacao, peste care era turnată apă. Băutura preparată de mayaşi şi incaşi era amăruie şi se consuma în timpul ritualurilor religioase. Gustul dulce a apărut abia după ce spaniolii au folosit zahăr la prepararea acestei delicatese, în jurul anului 1500, când a fost adusă în Europa. Ciocolata solidă, aşa cum o cunoaştem noi astăzi, a fost creată în 1847, de britanicul Joseph Fry, el adăugând la reţetă mai mult unt de cacao şi mai puţină apă.

Ingrediente

160 g făină
100 g zahăr
125 ml apă
4 linguri ulei
100 g stafide
½ linguriţă praf de copt
1 fiolă de vanilie
½ linguriţă de scorţişoară

Pentru glazură
200 g ciocolată neagră de post
150 g nuci mărunţite

Mod de preparare

Torni apa peste amestecul de zahăr, făină, praf de copt şi scorţişoară. Omogenizezi bine, apoi adaugi uleiul şi esenţa de vanilie. La final, pui stafidele. Aluatul obţinut îl torni în forme de silicon pe care le umpli 2/3. Le dai la cuptorul preîncălzit 10-15 minute, până trec testul scobitorii. Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Când sunt gata brioşele, le acoperi cu glazura de ciocolată şi le presari cu nuci mărunţite.

Loading...