Pregăteşte aceste brioşe de sezon şi vei avea casa parfumată cu aroma inconfundabilă a gutuilor.

20 brioşe
Preparare 60’
Dificultate mică

Ai nevoie de

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
½ lingutiţă praf de copt
2 linguri ulei
1 lingură smântână
4 linguri apă minerală
1 linguriţă mac
1 lingură esenţă de vanilie
1 gutuie mare

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le freci zu zahărul şi cu uleiul. Adaugi apa minerală şi smântâna şi torni compoziţia peste albuşuri. Pui făina în ploaie, praful de copt, esenţa de vanilie şi macul.

Aşezi hârtie în formele de brioşe. Cureţi gutuia, îndepărtezi cutia cu seminţe şi tai miezul bucăţi cât mai mici. Pui compoziţia în forme şi adaugi câte 3-4 bucăţi de gutuie în fiecare brioşă. Dai tava la cuptor, la foc mic, până când brioşele se rumenesc uşor.

sursa foto: Shutterstock

Loading...