Renumitul bucătar şi realizatorul unor emisiuni culinare, Jamie Oliver îţi recomandă o reţetă simplă de brioşe cu morcovi. Sunt foarte delicioase şi uşor de preparat.

Brioşe cu morcovi - Ingrediente

125 g zahăr brun
125 ml ulei
2 ouă
225 g făină
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă ghimbir pudră
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă praf de copt
1 clementină
200 g morcovi
75 g nuci (plus câteva linguri pentru decor)
200 g cremă de brânză
110 g zahăr pudră
sare

Brioşe cu morcovi - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă de brioşe şi azeşi forme de hârtie. Baţi zahărul, uleiul şi ouăle până la omogenizare. Încorporezi făina în ploaie, scorţişoara şi ghimbirul, adaugi bicarbonatul de sodiu şi praful de copt. Razi coaja de la clementină, apoi adaugi un praf de sare. Dai morcovii prin răzătoarea mare şi toci nucile, apoi le încorporezi în aluat. Împarţi compoziţia în 12 sau 16 forme de brioşe, apoi dai tava la cuptor 20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Când sunt gata, le laşi să se răcească. Baţi crema de brânză cu zahărul pudră. Când s-au răcit complet brioşele, torni peste ele glazura şi presari nucile măcinate.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Brioşe sărate cu caşcaval şi piper FOTO

Brioşe cu pere şi ghimbir. Desertul mult aşteptat cu fructe de sezon

Brioşe glazurate cu ciocolată albă

Loading...