Brioşe de conopidă

sufleu conopida cartofi jpeg

Conopida este regina neîncoronată a toamnei. Motiv pentru care vă oferim reţete variate cu această legumă.

Ingrediente

1 conopidă 100 ml smântână 200 ml lapte 3 ouă 100 g făină 150 g caşcaval 1 jumătate de linguriţă praf de copt sare Mod de preparare

Rupi conopida în bucăţi mici, o speli şi o laşi la scurs. Între timp, amesteci smântâna cu laptele, ouăle, sarea, făina şi praful de copt. Pui câte un bucheţel

de conopidă în forme speciale pentru brioşe sau în căni termorezistente peste care torni un pic din compoziţia de lapte şi smântână, dar nu până se umple recipientul.

Deasupra presari caşcavalul ras şi le dai la cuptorul preîncălzit până când brioşele se rumenesc.

sursa foto: Photocuisine